Οποιος αγαπά το Θεό έχει ελεήμονα καρδιά καί σπλαχνίζεται τον πλησίον για τον πόνο του, είτε αυτός είναι πνευματικός είτε υλικός.
Για τους μεν πνευματικούς πόνους του πλησίον προσεύχεται καί με λόγια παραμυθίας προσπαθεί να παρηγορήσει τον άνθρωπο. Για τους δε υλικούς βοηθά όσο μπορεί καί προσφέρεται ακολουθώντας το παράδειγμα του Ίησου, ό οποίος προσέφερα τη ζωή Του για να ελεήσει τον πεπτωκότα άνθρωπο.
Αυτός πού δεν αγαπά ειλικρινά παρηγορεί ψεύτικα τον πλησίον καί σαν λιποτάκτης επιδέξια εξαφανίζεται όταν πρόκειται για υλική βοήθεια. Δεν είναι γνώρισμα αυτών πού αγαπούν το να μένουν στα λόγια καί να αποφεύγουν τα έργα.
Ό Χριστός στον νεανίσκο του Ευαγγελίου είπε «δεύρο ακολουθεί μοί», αλλά προτού πει αυτό του έδωσε την εντολή «πώλησον τα υπάρχοντα σου καί διάδος πτωχοίς»Αυτό σημαίνει ότι για να ακολουθήσουμε το Θεό πρέπει να είμαστε απελευθερωμένοι από τα υπάρχοντα μας, δηλαδή τον πλούτο καί την ύλη, καί ή απελευθέρωση αύτη έρχεται μόνον όταν τα διαθέσουμε σε αυτούς πού τα έχουν ανάγκη.

΄Οποιος αγαπά το Θεό προσπαθεί να τηρεί το νόμο του Θεού, γιατί με ποιόν άλλο τρόπο θα δείξουμε την αγάπη μας στο Θεό παρά με το σεβασμό καί την τήρηση των εντολών Του. “

Please follow and like us:
error
fb-share-icon

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *